Har du inte hunnit äta upp dina bananer innan de blev övermogna? Baka en banankaka av dem! Tillsammans med lättvispad grädde passar den perfekt som dessert eller till fika.
110 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
135,85 kr
100 g
smör
3 st
ägg
2 dl
socker
5 dl
vetemjöl
2 tsk
vaniljsocker
2 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
1 krm
salt
4 st
mogna bananer eko
1 dl
valnötter, hackade
1 dl
mjölk
Allergiinformation
gluten, nötter, laktos och ägg
100 g
smör
3 st
ägg
2 dl
socker
5 dl
vetemjöl
2 tsk
vaniljsocker
2 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
1 krm
salt
4 st
mogna bananer eko
1 dl
valnötter, hackade
1 dl
mjölk
Allergiinformation
gluten, nötter, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm.
3. Smält smöret och låt det svalna lite.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt.
6. Mosa bananerna med en gaffel. Blanda bananmos, smör, mjölk, valnötter och mjölblandning med de uppvispade äggen och rör till en jämn smet.
7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 50 minuter.
Köpklart recept för totalt
135,85 kr
Köpklart recept för
135,85 kr