Banankaka med kanel och valnötter

Har du inte hunnit äta upp dina bananer innan de blev övermogna? Baka en banankaka av dem! Tillsammans med lättvispad grädde passar den perfekt som dessert eller till fika. 

110 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

135,85 kr

Banankaka med kanel och valnötter
  • 100 g

    smör

  • 3 st

    ägg

  • 2 dl

    socker

  • 5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    vaniljsocker

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    kanel

  • 1 krm

    salt

  • 4 st

    mogna bananer eko

  • 1 dl

    valnötter, hackade

  • 1 dl

    mjölk

Allergiinformation

gluten, nötter, laktos och ägg

Ingredienser

  • 100 g

    smör

  • 3 st

    ägg

  • 2 dl

    socker

  • 5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    vaniljsocker

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    kanel

  • 1 krm

    salt

  • 4 st

    mogna bananer eko

  • 1 dl

    valnötter, hackade

  • 1 dl

    mjölk

Allergiinformation

gluten, nötter, laktos och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smörj och bröa en rund form ca 22 cm.

3. Smält smöret och låt det svalna lite.

4. Vispa ägg och socker poröst.

5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt.

6. Mosa bananerna med en gaffel. Blanda bananmos, smör, mjölk, valnötter och mjölblandning med de uppvispade äggen och rör till en jämn smet.

7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 50 minuter.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

135,85 kr

Köpklart recept för

135,85 kr