Baskisk cheesecake med pepparkakssmak
Krämig och len, med brända kolatoner och tydlig smak av pepparkaka. Gör plats på glöggminglet för denna praktfulla pjäs, toppad med snöiga rosmaringranar. Tänk på att cheesecaken ska stå i kylskåp i minst åtta timmar innan servering.
60 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
166,46 kr
600 g
naturell färskost, rumstempererad
2 dl
strösocker
4 st
ägg
0.5 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
2 krm
salt
3 dl
vispgrädde
2 msk
pepparkakskryddor
1 st
apelsin, rivet skal av
Dekoration
3 kvist
rosmarin
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
600 g
naturell färskost, rumstempererad
2 dl
strösocker
4 st
ägg
0.5 dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
2 krm
salt
3 dl
vispgrädde
2 msk
pepparkakskryddor
1 st
apelsin, rivet skal av
Dekoration
3 kvist
rosmarin
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Ta fram färskosten någon timme innan, så att den hinner bli rumstempererad.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Klä en form med löstagbarkant, ca 24 cm, med bakplåtspapper.
4. Vispa ihop färskost och socker med elvisp.
5. Tillsätt sen ett ägg i taget och vispa till en slät smet.
6. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop till en slät smet.
7. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
8. Tillsätt pepparkakskryddor och riven apelsin.
9. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills den fått ganska mycket färg och satt sig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
10. Ta ut och låt svalna.
11. Täck sen kakan med plastfolie och låt stå i kylen minst 8 timmar innan servering.
12. Njut med vispad grädde och färska bär.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
166,46 kr
Köpklart recept för
166,46 kr