Baskisk cheesecake med pepparkakssmak

Krämig och len, med brända kolatoner och tydlig smak av pepparkaka. Gör plats på glöggminglet för denna praktfulla pjäs, toppad med snöiga rosmaringranar. Tänk på att cheesecaken ska stå i kylskåp i minst åtta timmar innan servering. 

60 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

147,66 kr

Baskisk cheesecake med pepparkakssmak
  • 600 g

    naturell färskost, rumstempererad

  • 2 dl

    strösocker

  • 4 st

    ägg

  • 0.5 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 2 krm

    salt

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 2 msk

    pepparkakskryddor

  • 1 st

    apelsin, rivet skal av

Dekoration

  • 5 kvist

    rosmarin

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 600 g

    naturell färskost, rumstempererad

  • 2 dl

    strösocker

  • 4 st

    ägg

  • 0.5 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 2 krm

    salt

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 2 msk

    pepparkakskryddor

  • 1 st

    apelsin, rivet skal av

Dekoration

  • 5 kvist

    rosmarin

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Ta fram färskosten någon timme innan, så att den hinner bli rumstempererad.

2. Sätt ugnen på 225°C.

3. Klä en form med löstagbarkant, ca 24 cm, med bakplåtspapper. 
4. Vispa ihop färskost och socker med elvisp.

5. Tillsätt sen ett ägg i taget och vispa till en slät smet.
6. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop till en slät smet.

7. Vispa grädden och vänd ner i smeten.

8. Tillsätt pepparkakskryddor och riven apelsin.
9. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter tills den fått ganska mycket färg och satt sig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. 
10. Ta ut och låt svalna.

11. Täck sen kakan med plastfolie och låt stå i kylen minst 8 timmar innan servering.

12. Njut med vispad grädde och färska bär.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

147,66 kr

Köpklart recept för

147,66 kr