Hemköp

Betor charnuska

Charnuska har en lång historia som medicinalväxt. Du hittar den lättast på hälsokostbutiker och du kan du fråga efter helvetesört, svartkummin eller använda det latinska namnet Nigella sativa. Den går att ersätta med spiskummin.

20 min

Betor charnuska

Ingredienser

  • 4 st
    gul- eller rödbetor, ca 500 g
  • 1 knippe
    dill, grovhackad
  • 1 tsk
    svartkummin (charnuska), eller spiskummin
  • 0.5 st
    citron, pressad juice
  • 1 dl
    turkisk yoghurt eller getyoghurt
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymald svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Skölj betorna och skär av blasten. Slå in betorna i ett foliepaket och baka dem mjuka mitt i ugnen cirka 1 timme. Kontrollera att de är mjuka med en tandpetare. Ta ut och låt betorna ligga kvar i folien tills de svalnat.

3. Skala betorna försiktigt och bryt dem i bitar. Lägg dem på ett fat och strö över dill, svartkummin, salt och peppar. Pressa över citronjuice och ringla över olivolja. Klicka på yoghurt.

4 portioner

93,97 kr
Hemköp chat icon