Betor charnuska
Charnuska har en lång historia som medicinalväxt. Du hittar den lättast på hälsokostbutiker och du kan du fråga efter helvetesört, svartkummin eller använda det latinska namnet Nigella sativa. Den går att ersätta med spiskummin.
20 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
87,32 kr
4 st
gul- eller rödbetor, ca 500 g
1 knippe
dill, grovhackad
1 tsk
svartkummin (charnuska), eller spiskummin
0.5 st
citron, pressad juice
1 dl
turkisk yoghurt eller getyoghurt
1 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
Ingredienser
4 st
gul- eller rödbetor, ca 500 g
1 knippe
dill, grovhackad
1 tsk
svartkummin (charnuska), eller spiskummin
0.5 st
citron, pressad juice
1 dl
turkisk yoghurt eller getyoghurt
1 dl
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Skölj betorna och skär av blasten. Slå in betorna i ett foliepaket och baka dem mjuka mitt i ugnen cirka 1 timme. Kontrollera att de är mjuka med en tandpetare. Ta ut och låt betorna ligga kvar i folien tills de svalnat.
3. Skala betorna försiktigt och bryt dem i bitar. Lägg dem på ett fat och strö över dill, svartkummin, salt och peppar. Pressa över citronjuice och ringla över olivolja. Klicka på yoghurt.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
87,32 kr
Köpklart recept för
87,32 kr