Hemköp

Betor med chimichurri och crème fraîche

Ser avancerat ut, är buslätt. Kanske vår allra bästa kombination i köket. Sa vi att det är otroligt gott också? Betor med den godaste av alla gröna såser, och crème fraîche som ett fluffigt täcke att vila på. Till bords!

45 min

Betor med chimichurri och crème fraîche

Ingredienser

  • 500 g
    betor
  • 1 knippe
    persilja
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 st
    liten vitlöksklyfta
  • 1 st
    grön chili
  • 1 tsk
    torkad oregano
  • 1 st
    citron (ca. 1 msk juice från)
  • 4 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 2 dl
    creme fraiche

Gör så här

1. Skala och halvera eller klyfta betorna beroende på storlek. Koka i saltat vatten i ca 20-30 minuter tills mjuka.

2. Finhacka persilja, koriander, vitlök och chili (ta bort kärnorna för mildare smak). Blanda med oregano, citronsaft, olivolja och 1 krm salt.

3. Bred ut crème fraîchen på ett fat och lägg betorna ovanpå. Ringla över chimichurrin.

4 portioner

Hemköp chat icon