Ser avancerat ut, är buslätt. Kanske vår allra bästa kombination i köket. Sa vi att det är otroligt gott också? Betor med den godaste av alla gröna såser, och crème fraîche som ett fluffigt täcke att vila på. Till bords!
45 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
81,78 kr
500 g
betor
1 knippe
persilja
1 kruka
koriander
1 st
liten vitlöksklyfta
1 st
grön chili
1 tsk
torkad oregano
1 st
citron (ca. 1 msk juice från)
4 msk
olivolja
1 nypa
salt
2 dl
creme fraiche
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
500 g
betor
1 knippe
persilja
1 kruka
koriander
1 st
liten vitlöksklyfta
1 st
grön chili
1 tsk
torkad oregano
1 st
citron (ca. 1 msk juice från)
4 msk
olivolja
1 nypa
salt
2 dl
creme fraiche
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Skala och halvera eller klyfta betorna beroende på storlek. Koka i saltat vatten i ca 20-30 minuter tills mjuka.
2. Finhacka persilja, koriander, vitlök och chili (ta bort kärnorna för mildare smak). Blanda med oregano, citronsaft, olivolja och 1 krm salt.
3. Bred ut crème fraîchen på ett fat och lägg betorna ovanpå. Ringla över chimichurrin.
Köpklart recept för totalt
81,78 kr
Köpklart recept för
81,78 kr