Hemköp

Bibimbap med ägg och chilimajonnäs

Gör din alldeles egna bibimbap med svart ris, ägg, morötter, böngroddar, ingefära och avokado. Serveras med en enkel chilimajonäs som går att slänga ihop på nolltid.

15 min

Bibimbap med ägg och chilimajonnäs

Ingredienser

  • 2 st
    stora morötter, gärna olika färger
  • 6 st
    rädisor
  • 2 tsk
    risvinäger
  • 1 st
    färsk ingefära (ca. 2 tsk saft från)
  • 180 g
    böngroddar, förvällda
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 2 tsk
    fisksås
  • 2 st
    mogna avokado
  • 2 st
    salladslökar
  • 4 st
    ägg, kokta
  • 1 tsk
    sesamfrö
  • 2 kruka
    koriander och/eller thaibasilika
  • 2 dl
    salta jordnötter
  • 1 st
    lime
  • 6 dl
    svart ris eller råris, kokt

CHILIMAJONNÄS

  • 1 dl
    majonnäs
  • 3 tsk
    stark chilisås, t ex sriracha

Gör så här

1. Hyvla morötterna och rädisorna tunt. Blanda med vinäger och ingefära. Blanda böngroddarna med sesamolja och fisksås. Tärna avokadon och pressa på limesaft. Skär resterande lime i klyftor. Strimla salladslöken.

2. CHILIMAJONNÄS: Blanda majonnäs och chilisås. Dela äggen och strö på sesamfrön.

3. Lägg upp allt på ett fat eller i en djup skål och servera genast.

Tips! Det här receptet på bibimbap serveras utan entrecôte - men saknar du den kan du givetvis ha med den i rätten.

4 portioner

252,91 kr
Hemköp chat icon