75 min
Portioner: 4
4 skivor biff
2 späda purjolökar
2 tomater
2 röda paprikor
1 knippe grön sparris
1 msk olivolja
salt och peppar
CHORONSÅS BEARNAISEREDUKTION:
1 dl rödvinsvinäger
3 vitpepparkorn
1 msk schalottenlök, hackad eller skivad
2 dragonkvistar
1 persiljekvist
SÅS:
150 g smör, smält
2 äggulor
1 msk bearnaisereduktion
1 msk rostad tomatpuré
1 msk hackade dragonblad
salt och peppar
1. Gör först reduktionen. Lägg alla ingredienser i en liten kastrull och koka ihop tills ungefär en tredjedel återstår. Sila bort lök och kryddor.
2. Vispa äggulor och reduktion i vattenbad tills det blir fluffigt och fint.
3. Droppa sedan försiktigt i det skirade smöret under ständig vispning. Avsluta med tomatpurén, dragon, salt och peppar.
4. Servera med grillad biff och grillade grönsaker.