Pinnglass är inte bara för de minsta, de här söta små blåbärsglassarna går hem även hos vuxna. Lavendelblommorna kan uteslutas om man tycker att de ger för mycket smak.
25 min
Portioner: 6
250 gram blåbär
½ dl strösocker
1 msk citronjuice
3 dl yoghurt
1,5 msk torkade lavendelblommor
1 ½ dl vispgrädde
6 st glasspinnar
1. Mixa blåbär med socker och citronjuice. Ta undan ca 1 dl av bärmixen till garnering.
2. Tillsätt yoghurt och lavendel. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
3. Skeda upp smeten i muffi nsformar, små glas eller kaff ekoppar. Toppa med lite bärmix och stick ner en glasspinne i varje. Ställ in i frysen minst 4 timmar.
4. Ta fram glassen ca en halvtimme före servering så den får tina lite. Spola sedana formarna försiktigt i varmt vatten om du vill ta ur glassarna vid servering.
Tips! Variera glassen genom att använda jordgubbar, hallon eller smultron i stället för blåbär.