Blåbärsmuffins
Grundrecept på blåbärsmuffins? Självklart, inga problem.
Använd gärna en muffinsplåt för att hjälpa dina muffins att hålla formen, men om du inte har någon muffinsplåt blir de lika goda i muffinsformar på en bakplåt. Muffinsen är klara när du kan stoppa in en tändsticka eller gaffel utan att få blöt smet på.
Du kan även toppa dina blåbärsmuffins med till exempel en god cream cheese frosting eller vaniljglasyr toppade med lite rivet citronskal, kokosflingor, blåbärssylt eller färska blåbär så både ser de extra lyxiga ut och smakar ännu godare!
Blir det mot förmodan några över, går dessa fint att frysa in (utan toppings) och tina när du blir sugen!
30 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
142,30 kr
4 dl
vetemjöl
2 dl
strösocker
2 tsk
bakpulver
1 nypa
salt
2 st
ägg
1 dl
mjölk
100 g
smält smör
2 dl
frysta blåbär
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
4 dl
vetemjöl
2 dl
strösocker
2 tsk
bakpulver
1 nypa
salt
2 st
ägg
1 dl
mjölk
100 g
smält smör
2 dl
frysta blåbär
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Vispa samman ägg och mjölk.
- Häll ner i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret. Vänd sist försiktigt ner de frysta blåbären.
- Fördela i muffinsformar på en muffinsplåt, fyll 2/3.
- Grädda i ca 20 minuter.
Tips! Vill du att blåbärsmuffinsen ska kännas som de amerikanska man köper på ett café, gör du dem lite extra stora. Goda blir de hur som helst!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
142,30 kr
Köpklart recept för
142,30 kr