Kokta blåmusslor i vitvin och grädde, med en touch av asiatiska smaker från chili och färsk ingefära. Den perfekta förrätten helt enkelt!
35 min
1. Låt musslorna ligga i en stor bytta med kallt vatten, för att ev sandrester ska dras ur.
2. Skala och skär gurkan i fyra delar på längden, skiva till trekantsbitar, ca 3 mm. Skala och skär tändsticksstora strimlor av ingefäran. Dela chilin, ta ur kärnorna och finhacka den.
3. Ta upp musslorna, skrubba och banka dem lätt mot köksbänken, släng de som inte sluter sig.
4. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda vin, grädde, schalottenlök, vitlök och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i musslorna. Låt koka i några minuter med lock tills musslorna öppnat sig.
5. Ta ur musslorna ur skalet och blanda med grönsakshacket. Lägg i skålar. Skumma upp musselfonden med mixerstav och skeda över blåmusslorna precis före servering.
4 portioner