Hemköp

Blomkål och knippmorötter bakade över grillen med limefärskost

Färsk blomkål och knippmorötter som bakas på folie över grillen och serveras tillsammans med limefärskost.
Ät gärna som tillbehör till grillmiddagen!

20 min

Blomkål och knippmorötter bakade över grillen med limefärskost

Ingredienser

  • 200 g
    färskost
  • 1 st
    lime, rivet skal och saft
  • 1 tsk
    salt
  • 4 ark
    aluminiumfolie ca 2,5 dm x 2,5 dm
  • 1 st
    blomkålshuvud, i buketter
  • 1 knippe
    små morötter, tvättade och ansade
  • 2 msk
    smör
  • 0.5 msk
    curry
  • 1 st
    röd chili, strimlad
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 kruka
    koriander, grovhackad

Gör så här

1. Blanda färskosten med limesaft och rivet skal, smaka av med salt.

2. Fördela blomkål och morötter på foliearken. Klicka över smöret, krydda med curryn, strö över chilin. Vik ihop paketen och lägg på grillen ca 10–12 min.

3. Ta upp paketen, öppna försiktigt och känn så att grönsakerna är klara. Strö över koriandern och servera med färskosten.

 

4 portioner

106,48 kr
Hemköp chat icon