½ hackad purjolök
1 tsk gurkmeja
1 tsk rökt paprikapulver
1 stort grovrivet blomkålshuvud
½ dl pumpakärnor
1+1 msk smör
1 tsk salt
svartpeppar
200 g kantareller (eller annan höstsvamp)
½ kruka persilja
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
½ hackad purjolök
1 tsk gurkmeja
1 tsk rökt paprikapulver
1 stort grovrivet blomkålshuvud
½ dl pumpakärnor
1+1 msk smör
1 tsk salt
svartpeppar
200 g kantareller (eller annan höstsvamp)
½ kruka persilja
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Fräs löken i smör, tillsätt kryddorna och den grovrivna blomkålen samt pumpakärnor och fräs ytterligare ett par minuter.
2. Stek svampen först i torr panna, tillsätt 1 msk smör och stek gyllene. Krydda med salt och peppar. Blanda med blomkålsriset och toppa med persilja.
Prova: Blomkålsriset är ett supergott tillbehör som funkar som alternativ till ris, potatis och andra gryn. Smaka dig fram!