Blomkålssoppa med blast & frästa äpplen

Recept från I säsong, nr 7 / 2019

20 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

139,92 kr

Blomkålssoppa med blast & frästa äpplen
  • 1 st

    litet blomkålshuvud, ca 400 g

  • 1 st

    lök

  • 4 st

    tärnad ekologisk potatis

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärning

  • 1 l

    vatten

  • 1 tsk

    timjan

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 0.5 st

    citron, rivet skal och juice

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 st

    rött ekologiskt äpple

  • 0.5 dl

    pumpakärnor

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    litet blomkålshuvud, ca 400 g

  • 1 st

    lök

  • 4 st

    tärnad ekologisk potatis

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärning

  • 1 l

    vatten

  • 1 tsk

    timjan

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 0.5 st

    citron, rivet skal och juice

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 st

    rött ekologiskt äpple

  • 0.5 dl

    pumpakärnor

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Skär bort blasten från blomkålen, spara det. Skär blomkålen i bitar.

2. Fräs löken i 2 msk av oljan några minuter i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt potatis och blomkål och låt fräsa med ett par minuter.

3. Tillsätt buljongtärning, vatten och timjan, låt koka upp och koka under lock ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

4. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädde och smaka av med rivet citronskal och -juice, salt och peppar.

5. Dela blasten och fräs i resten av oljan i en stekpanna ett par minuter. Vänd ner äpple och pumpakärnor. Smaka av med salt och peppar. Bjud äppelfräset till soppan, och servera gärna med ett gott bröd.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

139,92 kr

Köpklart recept för

139,92 kr