Hemköp

Blomkålssoppa med blast & frästa äpplen

Recept från I säsong, nr 7 / 2019

20 min

Blomkålssoppa med blast & frästa äpplen

Ingredienser

  • 1 st
    litet blomkålshuvud, ca 400 g
  • 1 st
    lök
  • 4 st
    tärnad ekologisk potatis
  • 3 msk
    olivolja
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 1 l
    vatten
  • 1 tsk
    timjan
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 0.5 st
    citron, rivet skal och juice
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 st
    rött ekologiskt äpple
  • 0.5 dl
    pumpakärnor

Gör så här

1. Skär bort blasten från blomkålen, spara det. Skär blomkålen i bitar.

2. Fräs löken i 2 msk av oljan några minuter i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt potatis och blomkål och låt fräsa med ett par minuter.

3. Tillsätt buljongtärning, vatten och timjan, låt koka upp och koka under lock ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

4. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädde och smaka av med rivet citronskal och -juice, salt och peppar.

5. Dela blasten och fräs i resten av oljan i en stekpanna ett par minuter. Vänd ner äpple och pumpakärnor. Smaka av med salt och peppar. Bjud äppelfräset till soppan, och servera gärna med ett gott bröd.

4 portioner

Hemköp chat icon