Recept från I säsong, nr 7 / 2019
20 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
139,92 kr
1 st
litet blomkålshuvud, ca 400 g
1 st
lök
4 st
tärnad ekologisk potatis
3 msk
olivolja
2 st
grönsaksbuljongtärning
1 l
vatten
1 tsk
timjan
1 dl
vispgrädde
0.5 st
citron, rivet skal och juice
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 st
rött ekologiskt äpple
0.5 dl
pumpakärnor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1 st
litet blomkålshuvud, ca 400 g
1 st
lök
4 st
tärnad ekologisk potatis
3 msk
olivolja
2 st
grönsaksbuljongtärning
1 l
vatten
1 tsk
timjan
1 dl
vispgrädde
0.5 st
citron, rivet skal och juice
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 st
rött ekologiskt äpple
0.5 dl
pumpakärnor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Skär bort blasten från blomkålen, spara det. Skär blomkålen i bitar.
2. Fräs löken i 2 msk av oljan några minuter i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt potatis och blomkål och låt fräsa med ett par minuter.
3. Tillsätt buljongtärning, vatten och timjan, låt koka upp och koka under lock ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
4. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädde och smaka av med rivet citronskal och -juice, salt och peppar.
5. Dela blasten och fräs i resten av oljan i en stekpanna ett par minuter. Vänd ner äpple och pumpakärnor. Smaka av med salt och peppar. Bjud äppelfräset till soppan, och servera gärna med ett gott bröd.
Köpklart recept för totalt
139,92 kr
Köpklart recept för
139,92 kr