Hemköp

Bön- och zucchinisoppa med skaldjur och kokt ägg

4 PORTIONER 30 MIN

30 min

Bön- och zucchinisoppa med skaldjur och kokt ägg

Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön
1 msk rapsolja
2 förpackningar kokta
vita bönor
1 stor zucchini
8 dl grönsaksbuljong
½ kruka färsk koriander
1 msk färskpressad
citronjuice
salt
svartpeppar

TILL SERVERING
4 ägg
2 dl matyoghurt
500 g skaldjur i lake (t ex räkor och kräftstjärtar)
½ kruka färsk koriander
½ dl rostade pumpakärnor

Gör så här

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Mortla fänkålsfröna. Fräs allt tillsammans i rapsolja i en het panna tills löken mjuknat.

2. Skölj bönorna. Tärna zucchinin. Tillsätt allt i lökfräset och låt fräsa i ett par minuter. Häll över buljongen och låt koka i 10 minuter.

3. Mixa soppan helt slät med stavmixer. Tillsätt koriander och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

4. Koka äggen löst, cirka 4 minuter för mellanstora ägg. Låt svalna, skala och dela på mitten.

5. Servera soppan med skaldjur, ägghalvor och en klick yoghurt. Toppa med färsk koriander och pumpakärnor. Bjud gärna ett surdegsbröd till.

Hemköp chat icon