Hemköp

Bönfrallor med havre

Recept från I säsong, nr 5 / 2019

30 min

Bönfrallor med havre

Portioner: 15

Ingredienser

1 förp kokta vita bönor (380 g, avrunnen vikt ca 230 g)
2 dl kallt vatten
ca 5 g färsk jäst
4 dl vetemjöl (240 g)
1 dl havregryn
1 msk honung
1 msk olivolja
1 tsk salt
frön, t ex pumpa-, solros- eller vallmofrön

Gör så här

1. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa bönorna släta med vattnet med en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort igen så att den löses upp.

2. Tillsätt alla övriga ingredienser. Rör ihop med slickepott till en jämn och lite kladdig deg.

3. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur över natten eller i ca 10 timmar.

4. Häll ut degen på mjölad bänk, knåda inte. Skär med degskrapa i ca 15 bitar.

5. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme eller tills de jäst upp ordentligt igen.

6. Sätt ugnen på 225°C. Toppa med lite frön och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Hemköp chat icon