Kombinationen ris, saffran och parmesan påminner om risotto milanese, men här väljer vi bönor i stället för ris. Grönkålssallad och prosciutto är fina tillbehör.
45 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
240,23 kr
KRISPIG PROSCIUTTO
80 g
prosciutto
1 msk
neutral olja
BÖNOTTO
2 st
gula lökar
2 st
vitlöksklyftor
30 g
smör
1 tsk
salt
2 st
lagerblad
1 kuvert
saffran
0.5 st
grönsaksbuljongtärning (ca. 2,5 dl)
1 st
citron (zest från)
2 fp
cannellinibönor
1.5 dl
mascarpone
1.5 dl
riven parmesan
GRÖNKÅL
200 g
färsk grönkål
1 st
pressad citron (ca. 2 msk pressad juice från)
2 msk
olivolja
KRISPIG PROSCIUTTO
80 g
prosciutto
1 msk
neutral olja
BÖNOTTO
2 st
gula lökar
2 st
vitlöksklyftor
30 g
smör
1 tsk
salt
2 st
lagerblad
1 kuvert
saffran
0.5 st
grönsaksbuljongtärning (ca. 2,5 dl)
1 st
citron (zest från)
2 fp
cannellinibönor
1.5 dl
mascarpone
1.5 dl
riven parmesan
GRÖNKÅL
200 g
färsk grönkål
1 st
pressad citron (ca. 2 msk pressad juice från)
2 msk
olivolja
1. Stek prosciutton i olja i en stekpanna tills den är krispig, lägg sedan på hushållspapper för att rinna av.
2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen, dra isär bladen i mindre bitar och skölj dem noga och låt torka. Massera grönkålsbladen med olivolja och citron, ställ åt sidan.
3. Finhacka lök och vitlök. Lägg i smör i en kastrull och stek gul lök och vitlök mjuk utan att den får färg, addera salt och lagerblad och stek på låg värme i cirka 10 minuter.
4. Rör ner saffran, tillsätt grönsaksbuljong och låt sjuda i 5 minuter.
5. Skölj bönorna och lägg dem och citronzest i kastrullen. Rör försiktigt ner mascarponen och hälften av den rivna parmesanen. Rör om och smaka av med salt, ta sedan av från plattan. Plocka bort lagerbladen.
6. Servera bönotton i skålar eller djupa tallrikar, lägg på grönkålssalladen och den krispiga prosciutton, toppa med resterande parmesan. Resten av grönkålssalladen kan serveras vid sidan
Köpklart recept för totalt
240,23 kr
Köpklart recept för
240,23 kr