Bönsallad med varmrökt lax och färskostkräm

Denna matiga sallad bjuder på vackra färger och härliga smaker. Krispiga grönsaker möter len färskostkräm med smak av vitlök och örter, tillsammans med god varmrökt lax. Tack vare bönsalladen får du i dig mycket protein. 

Om ni föredrar laxen varm så kan ni värma den några minuter i en form i ugnen. 

  

15 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

109,25 kr

Bönsallad med varmrökt lax och färskostkräm

Bönsallad

  • 2 fp

    svarta bönor

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    balsamvinäger

  • 1.5 tsk

    dijonsenap

  • 0.5 tsk

    sambal

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 1 st

    paprika

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 60 g

    salladsmix

Färskostkräm

  • 150 g

    färskost vitlök & örter

  • 1 msk

    vatten

  • 300 g

    lax

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

Bönsallad

  • 2 fp

    svarta bönor

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 msk

    balsamvinäger

  • 1.5 tsk

    dijonsenap

  • 0.5 tsk

    sambal

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 1 st

    paprika

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 60 g

    salladsmix

Färskostkräm

  • 150 g

    färskost vitlök & örter

  • 1 msk

    vatten

  • 300 g

    lax

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

Förbered: Ta fram en serveringsskål och en skål till krämen. Ställ fram alla ingredienser.

Bönsallad: Blanda sköljd bönorna och blanda med olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, sambal oelek, salt och svartpeppar i serveringsskålen.

Tärna paprika och halvera körsbärstomater. Vänd ner grönsakerna och salladsmix i skålen med bönorna.

Färskostkräm: Rör ihop färskost vitlök & örter och vatten i skålen.

Bryt sönder varmrökt lax över salladen och servera med färskostkrämen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

109,25 kr

Köpklart recept för

109,25 kr