Hemköp

Böntacos med mexismak

4 PORTIONER, CA 40 MIN

40 min

Böntacos med mexismak

Portioner: 4

Ingredienser

BÖNRÖRA
1 grön paprika
1 msk matolja
1 tsk Ancho Chili malen chilipeppar Santa Maria‰
1 förp krossad tomat, 400 g
½ dl vatten
Ev, ½ Chipotle Morita (torkad chili med röksmak, Santa Maria)
½ dl röda linser
1 förp bönmix, kokta
salt
2 babygem - salladshuvuden eller 1 romansallad
1 schalottenlök
1 förp tacoskal
ROSTAD SÖTPOTATIS
1 sötpotatis
2 msk matolja
Salt

Gör så här

1. Kärna ur och tärna paprikan och fräs i olja. Krydda med Ancho chili. Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud under lock ca 20 min.

2. Lägg den torkade Chipotle Morita i vatten. Tärna den fint när den mjuknat. Tillsätt den och röda linser till tomatröran och sjud ytterligare 12 min. Vänd i bönorna, smaka av med salt.

3. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i cm- tjocka stavar. Lägg i en ugnsfast form. Vänd med oljan och lite salt. Rosta 12 min i ugnen.

4. Lägg salladsblad i botten på taco skalen. Fyll på med sötpotatis och bönröran och lökringar.

Hemköp chat icon