15 min
Portioner: 10
1 ½ dl bovetemjöl
1 ½ dl mandelmjöl
1 tsk salt
1 msk strösocker
3 tsk kokossocker
eller råsocker
3 dl mandelmjölk eller mandeldryck
6 ägg
2 dl pistagenötter, skalade
flytande honung
CHOKLADKRÄM:
2 dl crème fraiche
1 msk flytande honung
3 msk kakao
1. Rör ihop bovete- och mandelmjöl, salt och socker i en stor skål och vispa i mjölken lite i taget till en jämn smet. Vispa ner äggen.
2. CHOKLADKRÄM: Blanda crème fraiche och honung. Sikta i kakaon och rör den med sked i mjuk cirkelform så det blir ett ojämnt kakaomönster. Låt stå kallt. Grovhacka pistagenötterna.
3. Värm en stekpanna med en klick smör. Häll ca ¾ dl smet i pannan och fördela smeten jämnt. Stek ca 2 min och vänd så pannkan får en gyllenbrun yta på båda sidor.
4. Servera pannkakorna nystekta med en klick chokladkräm och hackade pistagenötter.