Hemköp

Bowl med heta kycklingbullar picklad gurka och rödbetskräm

4 port, ca 30 min

40 min

Bowl med heta kycklingbullar picklad gurka och rödbetskräm

Ingredienser

BAS

  • 4 port
    kokt matvete
  • 1 st
    tärnat rött äpple
  • 50 g
    ärtskott

KYCKLINGBULLAR

  • 500 g
    kycklingfärs
  • 1 dl
    ströbröd
  • 1 dl
    vatten
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 st
    ägg
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    hackad färsk timjan
  • 1 msk
    srirachasås
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    olja

PICKLAD GURKA

  • 0.5 st
    tunt skivad gurka
  • 0.5 dl
    risvinäger
  • 1 dl
    socker
  • 1.5 dl
    vatten

RÖDBETSKRÄM

  • 2 st
    kokta rödbetor
  • 2 dl
    kokta kikärtor
  • 1 st
    lime
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 2 krm
    salt

STEKT CHILI

  • 4 st
    chili, gärna olika färger
  • 1 msk
    olja

Gör så här

1. Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla.

2. Blanda färs med salt, Srirascha och peppar. Rör ner ströbrödet, ägg, senap och timjan. Blanda till en fast smet och låt smeten sätta sig 10 minuter.

3. Blanda risvinäger, socker och vatten. Vänd ner gurkan.

4. Koka matvete enligt instruktionen på paketet.

5. Rulla kycklingfärsen till små bollar och stek gyllenbruna i en blandning av smör och olja på medelhög värme.

6. Mixa rödbetorna med kikärtor, lime och olivolja, smaka av med salt och spiskummin.

7. Stek chilin hel i lite olja tills gyllene.

8. Blanda den kokta matveten med tärnat äpple och sallad.

9. Servera i djupa skålar med matvete i botten och toppa med övriga ingredienser.

4 portioner

269,83 kr
Hemköp chat icon