4 port, ca 30 min
40 min
BAS
KYCKLINGBULLAR
PICKLAD GURKA
RÖDBETSKRÄM
STEKT CHILI
1. Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla.
2. Blanda färs med salt, Srirascha och peppar. Rör ner ströbrödet, ägg, senap och timjan. Blanda till en fast smet och låt smeten sätta sig 10 minuter.
3. Blanda risvinäger, socker och vatten. Vänd ner gurkan.
4. Koka matvete enligt instruktionen på paketet.
5. Rulla kycklingfärsen till små bollar och stek gyllenbruna i en blandning av smör och olja på medelhög värme.
6. Mixa rödbetorna med kikärtor, lime och olivolja, smaka av med salt och spiskummin.
7. Stek chilin hel i lite olja tills gyllene.
8. Blanda den kokta matveten med tärnat äpple och sallad.
9. Servera i djupa skålar med matvete i botten och toppa med övriga ingredienser.
4 portioner