Bowl med heta kycklingbullar picklad gurka och rödbetskräm

4 port, ca 30 min

40 min

26 ingredienser


Köpklart recept för totalt

240,74 kr

Bowl med heta kycklingbullar picklad gurka och rödbetskräm

BAS

  • 4 port

    kokt matvete

  • 1 st

    tärnat rött äpple

  • 50 g

    ärtskott

KYCKLINGBULLAR

  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1 dl

    vatten

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 st

    ägg

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 msk

    hackad färsk timjan

  • 1 msk

    srirachasås

  • 1 msk

    smör

  • 1 msk

    olja

PICKLAD GURKA

  • 0.5 st

    tunt skivad gurka

  • 0.5 dl

    risvinäger

  • 1 dl

    socker

  • 1.5 dl

    vatten

RÖDBETSKRÄM

  • 2 st

    kokta rödbetor

  • 2 dl

    kokta kikärtor

  • 1 st

    lime

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    spiskummin

  • 2 krm

    salt

STEKT CHILI

  • 4 st

    chili, gärna olika färger

  • 1 msk

    olja

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

BAS

  • 4 port

    kokt matvete

  • 1 st

    tärnat rött äpple

  • 50 g

    ärtskott

KYCKLINGBULLAR

  • 500 g

    kycklingfärs

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1 dl

    vatten

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 st

    ägg

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 msk

    hackad färsk timjan

  • 1 msk

    srirachasås

  • 1 msk

    smör

  • 1 msk

    olja

PICKLAD GURKA

  • 0.5 st

    tunt skivad gurka

  • 0.5 dl

    risvinäger

  • 1 dl

    socker

  • 1.5 dl

    vatten

RÖDBETSKRÄM

  • 2 st

    kokta rödbetor

  • 2 dl

    kokta kikärtor

  • 1 st

    lime

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    spiskummin

  • 2 krm

    salt

STEKT CHILI

  • 4 st

    chili, gärna olika färger

  • 1 msk

    olja

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla.

2. Blanda färs med salt, Srirascha och peppar. Rör ner ströbrödet, ägg, senap och timjan. Blanda till en fast smet och låt smeten sätta sig 10 minuter.

3. Blanda risvinäger, socker och vatten. Vänd ner gurkan.

4. Koka matvete enligt instruktionen på paketet.

5. Rulla kycklingfärsen till små bollar och stek gyllenbruna i en blandning av smör och olja på medelhög värme.

6. Mixa rödbetorna med kikärtor, lime och olivolja, smaka av med salt och spiskummin.

7. Stek chilin hel i lite olja tills gyllene.

8. Blanda den kokta matveten med tärnat äpple och sallad.

9. Servera i djupa skålar med matvete i botten och toppa med övriga ingredienser.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

240,74 kr

Köpklart recept för

240,74 kr