4 port, ca 30 min
40 min
26 ingredienser
Köpklart recept för totalt
240,74 kr
BAS
4 port
kokt matvete
1 st
tärnat rött äpple
50 g
ärtskott
KYCKLINGBULLAR
500 g
kycklingfärs
1 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 st
ägg
1 msk
dijonsenap
1 msk
hackad färsk timjan
1 msk
srirachasås
1 msk
smör
1 msk
olja
PICKLAD GURKA
0.5 st
tunt skivad gurka
0.5 dl
risvinäger
1 dl
socker
1.5 dl
vatten
RÖDBETSKRÄM
2 st
kokta rödbetor
2 dl
kokta kikärtor
1 st
lime
2 msk
olivolja
1 tsk
spiskummin
2 krm
salt
STEKT CHILI
4 st
chili, gärna olika färger
1 msk
olja
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
BAS
4 port
kokt matvete
1 st
tärnat rött äpple
50 g
ärtskott
KYCKLINGBULLAR
500 g
kycklingfärs
1 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 st
ägg
1 msk
dijonsenap
1 msk
hackad färsk timjan
1 msk
srirachasås
1 msk
smör
1 msk
olja
PICKLAD GURKA
0.5 st
tunt skivad gurka
0.5 dl
risvinäger
1 dl
socker
1.5 dl
vatten
RÖDBETSKRÄM
2 st
kokta rödbetor
2 dl
kokta kikärtor
1 st
lime
2 msk
olivolja
1 tsk
spiskummin
2 krm
salt
STEKT CHILI
4 st
chili, gärna olika färger
1 msk
olja
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla.
2. Blanda färs med salt, Srirascha och peppar. Rör ner ströbrödet, ägg, senap och timjan. Blanda till en fast smet och låt smeten sätta sig 10 minuter.
3. Blanda risvinäger, socker och vatten. Vänd ner gurkan.
4. Koka matvete enligt instruktionen på paketet.
5. Rulla kycklingfärsen till små bollar och stek gyllenbruna i en blandning av smör och olja på medelhög värme.
6. Mixa rödbetorna med kikärtor, lime och olivolja, smaka av med salt och spiskummin.
7. Stek chilin hel i lite olja tills gyllene.
8. Blanda den kokta matveten med tärnat äpple och sallad.
9. Servera i djupa skålar med matvete i botten och toppa med övriga ingredienser.
Köpklart recept för totalt
240,74 kr
Köpklart recept för
240,74 kr