Laga en god och fräsch bowl med färska räkor och marinerade böngroddar. Använd mer ägg och avokado för en ännu matigare bowl.
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
268,56 kr
BAS
4 port
quinoa
500 g
skalade frysta räkor
MARINERADE BÖNGRODDAR
1 fp
färska böngroddar
2 st
grovrivna morötter
1 msk
sesamfrö
2 tsk
sesamolja
2 krm
salt, efter smak
1 krm
svartpeppar, efter smak
CHILIMAJO
2 dl
majonnäs, eller färskost
2 tsk
Sriraschasås
1 st
lime, pressad + zest
1 kruka
koriander
1 krm
salt, efter smak
TOPPING
2 st
kokta ägg i halvor
2 st
skivade avokado
0.5 st
tunnt skivad röd chili
1 tsk
sesamfrö
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
BAS
4 port
quinoa
500 g
skalade frysta räkor
MARINERADE BÖNGRODDAR
1 fp
färska böngroddar
2 st
grovrivna morötter
1 msk
sesamfrö
2 tsk
sesamolja
2 krm
salt, efter smak
1 krm
svartpeppar, efter smak
CHILIMAJO
2 dl
majonnäs, eller färskost
2 tsk
Sriraschasås
1 st
lime, pressad + zest
1 kruka
koriander
1 krm
salt, efter smak
TOPPING
2 st
kokta ägg i halvor
2 st
skivade avokado
0.5 st
tunnt skivad röd chili
1 tsk
sesamfrö
Allergiinformation
gluten, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
1. Skala räkorna.
2. Koka upp 1 l vatten, doppa böngroddarna och koka ca 1 minut. Häll i durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl. Blanda med rivna morötter, sesamfrö, sesamolja, salt och peppar.
3. Blanda samman allt till chilimajonnäsen, smaka av med salt.
4. Servera i djupa skålar med kokt quinoa i botten och toppa med övriga ingredienser.
Köpklart recept för totalt
268,56 kr
Köpklart recept för
268,56 kr