Hemköp

Bowl med räkor, avokado & chilimajo

Laga en god och fräsch bowl med färska räkor och marinerade böngroddar. Använd mer ägg och avokado för en ännu matigare bowl.

30 min

Bowl med räkor, avokado & chilimajo

Ingredienser

BAS

  • 4 port
    quinoa
  • 500 g
    skalade frysta räkor

MARINERADE BÖNGRODDAR

  • 1 fp
    färska böngroddar
  • 2 st
    grovrivna morötter
  • 1 msk
    sesamfrö
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 2 krm
    salt, efter smak
  • 1 krm
    svartpeppar, efter smak

CHILIMAJO

  • 2 dl
    majonnäs, eller färskost
  • 2 tsk
    Sriraschasås
  • 1 st
    lime, pressad + zest
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 krm
    salt, efter smak

TOPPING

  • 2 st
    kokta ägg i halvor
  • 2 st
    skivade avokado
  • 0.5 st
    tunnt skivad röd chili
  • 1 tsk
    sesamfrö

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Koka upp 1 l vatten, doppa böngroddarna och koka ca 1 minut. Häll i durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl. Blanda med rivna morötter, sesamfrö, sesamolja, salt och peppar.

3. Blanda samman allt till chilimajonnäsen, smaka av med salt.

4. Servera i djupa skålar med kokt quinoa i botten och toppa med övriga ingredienser.

4 portioner

Hemköp chat icon