Hemköp

Broccolifalafel med kål och tahinidressing

Recept på broccolifalafel med kål och tahinidressing.

40 min

Broccolifalafel med kål och tahinidressing

Ingredienser

FALAFEL

  • 1 st
    liten broccoli­
  • 3 dl
    kikärtor
  • 2 st
    ägg
  • 1 st
    gul lök
  • 2 näve
    färsk bladspenat
  • 1 tsk
    salt
  • 2 tsk
    spiskummin
  • 2 tsk
    paprikapulver
  • 0.5 dl
    olivolja eller kokosolja

VARM KÅLSALLAD

  • 200 g
    savoykål­
  • 3 st
    morötter­
  • 3 st
    palsternacka
  • 8 st
    brysselkål
  • 100 g
    rödkål
  • 0.5 st
    granatäpple
  • 0.5 kruka
    oregano

TAHINIDRESSING

  • 0.5 dl
    tahini sesampasta
  • 0.5 st
    finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    honung
  • 0.5 st
    färskpressad citronjuice (ca. 1 tsk ) + zest

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Mixa kikärtorna. Tillsätt resten avingredienserna till falafeln. Mixa igen. Forma till bollar.

3. VARM KÅLSALLAD: Strimlasavoykålen. Skär morötter och palsternacka i bitar. Halvera fyra av brysselkålshuvudena. Lägg savoykål, morot,palsternacka och den delade brysselkålen på en plåt. Ringla på olivolja och strö på flingsalt och svartpeppar. Rosta 25–30minuter.

4. Strimla rödkålen. Ta ut kärnorna i granatäpplet. Plocka bladen från restenav brysselkålen och blanda i salladen.

5. TAHINIDRESSING: Rör samman alla ingredienserna. Tillsätt lite vatten om den känns för tjock.

6. Stek falafeln i olja tills den har krispig yta.

7. Servera grönsakerna med falafeln, strö på oregano och ringla över dressingen.

4 portioner

328,50 kr
Hemköp chat icon