Recept på broccolifalafel med kål och tahinidressing.
40 min
20 ingredienser
Köpklart recept för totalt
348,70 kr
FALAFEL
1 st
liten broccoli
3 dl
kikärtor
2 st
ägg
1 st
gul lök
2 näve
färsk bladspenat
1 tsk
salt
2 tsk
spiskummin
2 tsk
paprikapulver
0.5 dl
olivolja eller kokosolja
VARM KÅLSALLAD
200 g
savoykål
3 st
morötter
3 st
palsternacka
8 st
brysselkål
100 g
rödkål
0.5 st
granatäpple
0.5 kruka
oregano
TAHINIDRESSING
0.5 dl
tahini sesampasta
0.5 st
finriven vitlöksklyfta
1 tsk
honung
0.5 st
färskpressad citronjuice (ca. 1 tsk ) + zest
Allergiinformation
ägg
FALAFEL
1 st
liten broccoli
3 dl
kikärtor
2 st
ägg
1 st
gul lök
2 näve
färsk bladspenat
1 tsk
salt
2 tsk
spiskummin
2 tsk
paprikapulver
0.5 dl
olivolja eller kokosolja
VARM KÅLSALLAD
200 g
savoykål
3 st
morötter
3 st
palsternacka
8 st
brysselkål
100 g
rödkål
0.5 st
granatäpple
0.5 kruka
oregano
TAHINIDRESSING
0.5 dl
tahini sesampasta
0.5 st
finriven vitlöksklyfta
1 tsk
honung
0.5 st
färskpressad citronjuice (ca. 1 tsk ) + zest
Allergiinformation
ägg
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Mixa kikärtorna. Tillsätt resten avingredienserna till falafeln. Mixa igen. Forma till bollar.
3. VARM KÅLSALLAD: Strimlasavoykålen. Skär morötter och palsternacka i bitar. Halvera fyra av brysselkålshuvudena. Lägg savoykål, morot,palsternacka och den delade brysselkålen på en plåt. Ringla på olivolja och strö på flingsalt och svartpeppar. Rosta 25–30minuter.
4. Strimla rödkålen. Ta ut kärnorna i granatäpplet. Plocka bladen från restenav brysselkålen och blanda i salladen.
5. TAHINIDRESSING: Rör samman alla ingredienserna. Tillsätt lite vatten om den känns för tjock.
6. Stek falafeln i olja tills den har krispig yta.
7. Servera grönsakerna med falafeln, strö på oregano och ringla över dressingen.
Köpklart recept för totalt
348,70 kr
Köpklart recept för
348,70 kr