Hemköp

Broccolifritters med augustisallad

Barnens nya middagsfavorit? Laga härliga fritters av broccoli, dinkelmjöl och parmesanost. Ett enkelt och gott sätt att få in mer vego i vardagen. Serveras med yoghurtsås och god sallad.

30 min

Broccolifritters med augustisallad

Ingredienser

  • 800 g
    broccoli
  • 5 st
    ägg
  • 1.5 dl
    dinkelmjöl
  • 2 dl
    parmesanost, riven
  • 2 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 2 msk
    rapsolja

SÅS

  • 2 dl
    matlagningsyoghurt
  • 0.5 dl
    ajvar relish

SALLAD

  • 1 st
    isbergssallad
  • 200 g
    bondböna
  • 2 st
    tomater i klyftor
  • 2 msk
    rödlök, finhackad

Gör så här

1. Dela broccolin i buketter och koka al dente ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.

2. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, vitlök, salt och peppar.

3. Mixa broccolin och blanda med äggstanningen.

4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek gyllene några minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med sås och sallad.

4 portioner

200,84 kr
Hemköp chat icon