Broccolifritters med augustisallad
Barnens nya middagsfavorit? Laga härliga fritters av broccoli, dinkelmjöl och parmesanost. Ett enkelt och gott sätt att få in mer vego i vardagen. Serveras med yoghurtsås och god sallad.
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
270,93 kr
800 g
broccoli
5 st
ägg
1.5 dl
dinkelmjöl
2 dl
parmesanost, riven
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
2 msk
rapsolja
SÅS
2 dl
matlagningsyoghurt
0.5 dl
ajvar relish
SALLAD
1 st
isbergssallad
200 g
bondböna
2 st
tomater i klyftor
2 msk
rödlök, finhackad
Allergiinformation
gluten, laktos och ägg
Ingredienser
800 g
broccoli
5 st
ägg
1.5 dl
dinkelmjöl
2 dl
parmesanost, riven
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
2 msk
rapsolja
SÅS
2 dl
matlagningsyoghurt
0.5 dl
ajvar relish
SALLAD
1 st
isbergssallad
200 g
bondböna
2 st
tomater i klyftor
2 msk
rödlök, finhackad
Allergiinformation
gluten, laktos och ägg
Gör så här
1. Dela broccolin i buketter och koka al dente ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.
2. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, vitlök, salt och peppar.
3. Mixa broccolin och blanda med äggstanningen.
4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek gyllene några minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med sås och sallad.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
270,93 kr
Köpklart recept för
270,93 kr