Broccolifritters med augustisallad

Barnens nya middagsfavorit? Laga härliga fritters av broccoli, dinkelmjöl och parmesanost. Ett enkelt och gott sätt att få in mer vego i vardagen. Serveras med yoghurtsås och god sallad.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

270,93 kr

Broccolifritters med augustisallad
  • 800 g

    broccoli

  • 5 st

    ägg

  • 1.5 dl

    dinkelmjöl

  • 2 dl

    parmesanost, riven

  • 2 st

    vitlöksklyftor, pressade

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 2 msk

    rapsolja

SÅS

  • 2 dl

    matlagningsyoghurt

  • 0.5 dl

    ajvar relish

SALLAD

  • 1 st

    isbergssallad

  • 200 g

    bondböna

  • 2 st

    tomater i klyftor

  • 2 msk

    rödlök, finhackad

Allergiinformation

gluten, laktos och ägg

Ingredienser

  • 800 g

    broccoli

  • 5 st

    ägg

  • 1.5 dl

    dinkelmjöl

  • 2 dl

    parmesanost, riven

  • 2 st

    vitlöksklyftor, pressade

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 2 msk

    rapsolja

SÅS

  • 2 dl

    matlagningsyoghurt

  • 0.5 dl

    ajvar relish

SALLAD

  • 1 st

    isbergssallad

  • 200 g

    bondböna

  • 2 st

    tomater i klyftor

  • 2 msk

    rödlök, finhackad

Allergiinformation

gluten, laktos och ägg

Gör så här

1. Dela broccolin i buketter och koka al dente ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av.

2. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, vitlök, salt och peppar.

3. Mixa broccolin och blanda med äggstanningen.

4. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Stek gyllene några minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med sås och sallad.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

270,93 kr

Köpklart recept för

270,93 kr