Hemköp

Broccolipizza med mozzarella & zucchini

40 min

Broccolipizza med mozzarella & zucchini

Portioner: 4

Ingredienser

500 g broccoli havssalt och
nymalen svartpeppar
2 dl mandelmjöl
4 ägg
1 tsk torkade örter t ex oregano, timjan eller basilika
salt & peppar

TOPPING:
1 zucchini
1 liten rödlök
2 dl tomatsås
10 stjälkar persilja
10 basilikablad
1 påse mozzarella

Gör så här

1. Värm ugnen till 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Trimma bort den tjockaste delen av stam- men på broccolin, grovhacka resten, lägg den i en matberedare och kör till smulig konsistens. Mängden ska vara ca 1 liter broccolismulor. Häll i en skål, tillsätt mandelmjöl och torkade örter, krydda med salt och peppar och blanda väl.

2. Gör en grop i mitten av blandningen och knäck i äggen. Vispa upp äggen med en gaffel innan du gradvis blandar dem med de övriga ingredienserna. Bearbeta den lösa "degen" med händerna tills den går ihop och forma den sedan till en boll. Lägg degbollen på plåten och platta till den med händerna i valfri form så att den blir 7–8 mm tjock. Låt kanterna bli lite högre.

3. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills brödet fått lite färg och en fastare konsistens. Skiva under tiden zucchini och lök tunt på en mandolin eller med en skarp kniv. Lägg på en tallrik och ringla över lite olivolja och salt och låt stå.

4. Ta ut brödet ur ugnen, bred på tomatsås, lägg på den skivade zucchinin och rödlöken, hacka persilja och basilika och lägg på tillsammans med pinjenötter. Riv mozzarellan i bitar och sprid ut över pizzan. Ringla över lite olivolja och salta och peppra.

5. Dra upp ugnsvärmen till 225 C och grädda pizzan i ca 10 min eller tills den ser färdig ut. Toppa med basilika.

Hemköp chat icon