En matig sallad med somriga smaker - god som tillbehör till grillmiddagen eller som en enkel lunch. Missa inte harissadressingen som hör till!
30 min
GRÖN HARISSADRESSING
1. Bryt surdegsbrödet i bitar lagom stora att lägga på grillgallret. Massera med olivolja och flingsalt.
2. Skär halloumi och vattenmelon i lite större bitar.
3. Lägg salladsbladen och hälften av myntabladen på ett stort fat. Hyvla fänkålen tunt och blanda med bladen.
4. Grilla bröd, halloumi och vattenmelon till fina grillränder. Riv/dela i lite mindre bitar.
5. Lägg ovanpå salladsbladen. Hyvla över parmesan och strö över ordentligt med grovmalen svartpeppar och toppa med myntabladen.
6. Avsluta med att skeda harissadressingen över och ät genast.
7. GRÖN HARISSADRESSING: Värm 1 msk olja i en stekpanna till medelvärme. Stek lök, vitlök, jalapeños och tomater ett par minuter. Låt svalna helt.
8. Lägg i en matberedare och mixa tillsammans med koriander och persilja.
9. Tillsätt limesaft, torra kryddor och 1 dl olja och mixa några gånger till en chunky dressing. Smaka av med salt.
4 portioner