Hemköp

Bruschetta med getost och körsbär

Körsbär är vackert röda och frestande till både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Här kommer ett underbart recept på bruschetta med getost, körsbär, vitlök, honung och färsk timjan.

15 min

Bruschetta med getost och körsbär

Ingredienser

  • 4 skivor
    surdegsbröd eller lantbröd
  • 5 msk
    olivolja (ca. 3 + 2 dl)
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 150 g
    Chavroux bredbar getost
  • 20 st
    färska körsbär
  • 1 tsk
    flytande honung
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 nypa
    nymalen svartpeppar
  • 3 kvistar
    färsk timjan

Gör så här

1. Pensla bröden med olivolja och grilla dem ett par minuter på hög värme på båda sidor. Skala vitlöken och dela den på mitten, gnid sedan klyftorna mot de grillade brödytorna så de tar smak.

2. Dela körsbären på mitten och kärna ur dem. Lägg dem i en skål och ringla över olivolja och honung. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

3. Bred på getosten och toppa med körsbären. Dekorera med lite färsk timjan.

4 portioner

97,80 kr
Hemköp chat icon