Recept från Hemlagat, Höst 2017
25 min
Portioner: 4
SPETT
1 halloumi
2 rödlökar
smör till stekning
20 brysselkål, kokta (frysta går bra)
8 träspett
SALLAD
70 g blandad sallad
½ granatäpple, kärnorna
70 g valnötter
2 msk olivolja
flingsalt
VITLÖKSYOGHURT
2 dl rysk eller grekisk
yoghurt
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar
1. SPETT: Torka av halloumin på lite hushållspapper. Skär osten i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Varva haloumi, rödlök och brysselkål på spetten. Stek spetten i smör, runt om. Servera med sallad och yoghurt.
2. SALLAD: Riv salladen grovt och lägg den på ett fat. Strö över granatäppelkärnor och valnötter. Ringla över olja och strö över flingsalt.
3. VITLÖKSYOGHURT: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.