Hemköp

Brysselkål och halloumispett sallad med vitlöksyoghurt

Recept från Hemlagat, Höst 2017

25 min

Brysselkål och halloumispett sallad med vitlöksyoghurt

Portioner: 4

Ingredienser

SPETT
1 halloumi
2 rödlökar
smör till stekning
20 brysselkål, kokta (frysta går bra)
8 träspett

SALLAD
70 g blandad sallad
½ granatäpple, kärnorna
70 g valnötter
2 msk olivolja
flingsalt

VITLÖKSYOGHURT
2 dl rysk eller grekisk
yoghurt
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar

Gör så här

1. SPETT: Torka av halloumin på lite hushållspapper. Skär osten i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Varva haloumi, rödlök och brysselkål på spetten. Stek spetten i smör, runt om. Servera med sallad och yoghurt.

2. SALLAD: Riv salladen grovt och lägg den på ett fat. Strö över granatäppelkärnor och valnötter. Ringla över olja och strö över flingsalt.

3. VITLÖKSYOGHURT: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

Hemköp chat icon