Cheeseburgare med rostad potatis, aioli, tomat- & löksallad

En klassisk och välsmakande rätt. Den saftiga cheeseburgaren, med sin smälta ost och aioli kompletteras perfekt av den fräscha tomat- och löksalladen.

Våga steka din hamburgare så att den får rejält med färg, det är här vi sätter smak i köttet till burgaren!

30 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

223,42 kr

Cheeseburgare med rostad potatis, aioli, tomat- & löksallad

Rostad potatis

  • 450 g

    potatis

  • 1 msk

    matolja

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 tsk

    timjan

Cheeseburgare

  • 500 g

    nötfärs

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 1 msk

    matolja

Tomat- och lökssallad

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 1 st

    rödlök

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 150 g

    ost

  • 4 st

    hamburgerbröd

  • 220 g

    aioli

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

Rostad potatis

  • 450 g

    potatis

  • 1 msk

    matolja

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

  • 1 tsk

    timjan

Cheeseburgare

  • 500 g

    nötfärs

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 1 msk

    matolja

Tomat- och lökssallad

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 1 st

    rödlök

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    vitvinsvinäger

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

  • 150 g

    ost

  • 4 st

    hamburgerbröd

  • 220 g

    aioli

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en stekpanna, en tallrik och en salladsskål.

Rostad potatis: Halvera potatis och blanda på plåten med neutral olja, salt, svartpeppar, timjan och lägg snittsidan nedåt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.

Cheeseburgare: Forma nötfärs till 4 runda biffar och platta ut till ½ cm höga. Krydda ytan med salt och svartpeppar. Hett upp stekpannan med neutral olja på medelhög värme och stek burgarna på ena sidan i 5 min. Vänd och stek den andra sidan i 1 min. Lägg över på tallriken.

Tomat- och löksallad: Kvarta tomater, halvera lök och skiva tunt. (använde gärna en mandolin) Blanda löken, tomaterna, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen.

Fördela riven ost över burgarna och lägg över på ugnsformen med potatisen de 3 sista min av potatisens stektid.

Bygg din burgare med tomat- och löksalladen, aioli och servera potatisen vid sidan.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

223,42 kr

Köpklart recept för

223,42 kr