Cheeseburgare med rostad potatis, aioli, tomat- & löksallad
Våga steka din hamburgare så att den får rejält med färg, det är här vi sätter smak i köttet till burgaren!
30 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
194,05 kr
Rostad potatis
450 g
potatis
1 msk
matolja
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 tsk
timjan
Cheeseburgare
500 g
nötfärs
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 msk
matolja
Tomat- och lökssallad
250 g
körsbärstomat
1 st
rödlök
1 msk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
150 g
ost
1 fp
hamburgerbröd
220 g
aioli
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
Rostad potatis
450 g
potatis
1 msk
matolja
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 tsk
timjan
Cheeseburgare
500 g
nötfärs
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 msk
matolja
Tomat- och lökssallad
250 g
körsbärstomat
1 st
rödlök
1 msk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
150 g
ost
1 fp
hamburgerbröd
220 g
aioli
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
Rostad potatis: Halvera potatis och blanda på plåten med neutral olja, salt, svartpeppar, timjan och lägg snittsidan nedåt. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.
Cheeseburgare: Forma nötfärs till 4 runda biffar och platta ut till ½ cm höga. Krydda ytan med salt och svartpeppar. Hett upp stekpannan med neutral olja på medelhög värme och stek burgarna på ena sidan i 5 min. Vänd och stek den andra sidan i 1 min. Lägg över på tallriken.
Tomat- och löksallad: Kvarta tomater, halvera lök och skiva tunt. (använde gärna en mandolin) Blanda löken, tomaterna, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i salladsskålen.
Fördela riven ost över burgarna och lägg över på ugnsformen med potatisen de 3 sista min av potatisens stektid.
Bygg din burgare med tomat- och löksalladen, aioli och servera potatisen vid sidan.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
194,05 kr
Köpklart recept för
194,05 kr