Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
110,83 kr
2 st
kokta humrar
2 klyftor
pressade vitlöksklyftor
0.5 st
urkärnad finhackad röd chili
2 msk
olivolja (ca. 2 msk)
200 g
smulad chèvre
1 kruka
hackad persilja
1 st
finrivet skal från ½ citron och rivet citronskal till garnering
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 knippe
hackad persilja till garnering
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
2 st
kokta humrar
2 klyftor
pressade vitlöksklyftor
0.5 st
urkärnad finhackad röd chili
2 msk
olivolja (ca. 2 msk)
200 g
smulad chèvre
1 kruka
hackad persilja
1 st
finrivet skal från ½ citron och rivet citronskal till garnering
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 knippe
hackad persilja till garnering
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Sätt ugnen på grill.
2. Dela hummern på längden.
3. Fräs vitlök och chili i olivolja några minuter. Låt svalna och blanda med chèvre, persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela röran på köttsidan av humrarna. Lägg i en ugnsfast form och gratinera gyllene ca 5 minuter. Garnera med persilja och citronskal.
Tips: Köp blandade skaldjur och gör en skaldjursplatå. Ostron, räkor, havskräftor och hummer. Och så några supergoda såser till. Så firar vi alltid nyår! Lite tid i köket och mer tid för fest.
Köpklart recept för totalt
110,83 kr
Köpklart recept för
110,83 kr