Chèvregratinerad hummer med chili & vitlök

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

110,83 kr

Chèvregratinerad  hummer med chili  & vitlök
  • 2 st

    kokta humrar

  • 2 klyftor

    pressade vitlöksklyftor

  • 0.5 st

    urkärnad finhackad röd chili

  • 2 msk

    olivolja (ca. 2 msk)

  • 200 g

    smulad chèvre

  • 1 kruka

    hackad persilja

  • 1 st

    finrivet skal från ½ citron och rivet citronskal till garnering

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 knippe

    hackad persilja till garnering

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 2 st

    kokta humrar

  • 2 klyftor

    pressade vitlöksklyftor

  • 0.5 st

    urkärnad finhackad röd chili

  • 2 msk

    olivolja (ca. 2 msk)

  • 200 g

    smulad chèvre

  • 1 kruka

    hackad persilja

  • 1 st

    finrivet skal från ½ citron och rivet citronskal till garnering

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

  • 1 knippe

    hackad persilja till garnering

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Sätt ugnen på grill.

2. Dela hummern på längden.

3. Fräs vitlök och chili i olivolja några minuter. Låt svalna och blanda med chèvre, persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

4. Fördela röran på köttsidan av humrarna. Lägg i en ugnsfast form och gratinera gyllene ca 5 minuter. Garnera med persilja och citronskal.

Tips: Köp blandade skaldjur och gör en skaldjursplatå. Ostron, räkor, havskräftor och hummer. Och så några supergoda såser till. Så firar vi alltid nyår! Lite tid i köket och mer tid för fest.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

110,83 kr

Köpklart recept för

110,83 kr