Hemköp

Chèvregratinerad hummer med chili & vitlök

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019

30 min

Chèvregratinerad  hummer med chili  & vitlök

Ingredienser

  • 2 st
    kokta humrar
  • 2 klyftor
    pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 st
    urkärnad finhackad röd chili
  • 2 msk
    olivolja (ca. 2 msk)
  • 200 g
    smulad chèvre
  • 1 kruka
    hackad persilja
  • 1 st
    finrivet skal från ½ citron och rivet citronskal till garnering
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 knippe
    hackad persilja till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på grill.

2. Dela hummern på längden.

3. Fräs vitlök och chili i olivolja några minuter. Låt svalna och blanda med chèvre, persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

4. Fördela röran på köttsidan av humrarna. Lägg i en ugnsfast form och gratinera gyllene ca 5 minuter. Garnera med persilja och citronskal.

Tips: Köp blandade skaldjur och gör en skaldjursplatå. Ostron, räkor, havskräftor och hummer. Och så några supergoda såser till. Så firar vi alltid nyår! Lite tid i köket och mer tid för fest.

4 portioner

Hemköp chat icon