20 min
Portioner: 4
CRÊPESSMET:
4 dl vetemjöl
1 dl chiamjöl
2 ägg
7 dl vatten
1 msk honung
1 tsk salt
½ liten påse hackad bladspenat
FYLLNING:
300 g kantareller
2 msk smör
1 hackad schalottenlök
1 ½ dl Oatly fraiche
½ liten påse hackad bladspenat
salt och peppar
SEMITORKADE TOMATER:
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
salt och peppar
1. Vispa samman alla ingredienser till smeten. Låt stå ca 5 minuter. Stek pannkakor i olja.
2. Stek kantarellerna först i torr panna och sedan med smör tills svampen är gyllene. Vänd ner hackad lök och Oatly fraiche och låt koka samman. Vänd ner hackad bladspenat allra sist och smaka av med salt och peppar. Servera på pannkakorna.
3. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna, ringla olivolja över och salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 2 timmar tills lagom torra. Lägg i olivoja och förvara i kyl.