En fantastisk långkokt chiligryta som ger variation till din tacokväll! Den här rätten äter du ihop med de klassiska texmex-tillbehören tortillas, gräddfil, riven ost och nachos.
90 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
416,35 kr
1 kg
högrev, i tärningar
2.5 msk
vetemjöl
3 msk
olja
1 flaska
flaska öl av lagertyp
1 msk
tomatpuré
1 fp
tomatkross
4 klyftor
vitlöksklyftor, pressade
2 st
jalapeños, tärnade, kärnhus borttaget
1 tsk
chipotlepulver
2 tsk
spiskummin
2 st
lagerblad
1 dl
bbq-sås
1 fp
svarta bönor
TILLBEHÖR
1 fp
vetetortillas
1 fp
gräddfil
150 g
riven texmex ost
1 påse
nachochips
1 burk
guacamole
1 kg
högrev, i tärningar
2.5 msk
vetemjöl
3 msk
olja
1 flaska
flaska öl av lagertyp
1 msk
tomatpuré
1 fp
tomatkross
4 klyftor
vitlöksklyftor, pressade
2 st
jalapeños, tärnade, kärnhus borttaget
1 tsk
chipotlepulver
2 tsk
spiskummin
2 st
lagerblad
1 dl
bbq-sås
1 fp
svarta bönor
TILLBEHÖR
1 fp
vetetortillas
1 fp
gräddfil
150 g
riven texmex ost
1 påse
nachochips
1 burk
guacamole
1. Blanda mjölet med högreven.
2. Hetta upp oljan i en gjutjärnspanna. Bryn köttet. Tillsätt alla ingredienser utom bönorna. Täck med vatten och sjud ca 2 timmar.
3. Tillsätt bönorna och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med tortillas, riven ost, tomatsalsa, nachos och guacamole.
TIPS: Chipotle är torkad rökt chili, ofta jalapeño, som ger extra god smak åt grytor. Finns att köpa hel eller som pulver från Santa Maria.
Köpklart recept för totalt
416,35 kr
Köpklart recept för
416,35 kr