Chilidogs med klassisk köttfärschili, rödlök och cheddar

Chilidogs är korv med extra allt! I det här receptet på klassiska chilidogs låter vi smakerna komma fram men smakrik köttfärschili på rödvin och kalvfond. Toppa gärna med extra cheddar och rödlök. Mums!

60 min

Chilidogs med klassisk köttfärschili, rödlök och cheddar

Ingredienser

  • 1 pk
    varmkorv (8 st)
  • 8 st
    korvbröd

KÖTTFÄRSCHILI

  • 400 g
    nötfärs
  • 1 st
    gul lök, hackad
  • 1 st
    röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 dl
    rödvin
  • 1 msk
    kalvfond
  • 5 dl
    vatten
  • 4 msk
    tomatpuré
  • 1 tsk
    honung
  • 1 tsk
    cayennepeppar
  • 1 tsk
    Tabasco

TOPPING

  • 1 påse
    cheddar, riven
  • 3 st
    rödlök, i stora hyvlade bitar

Gör så här

1. Bryn köttfärs och lök. Häll på övriga ingredienser och rör väl.

2. Låt koka ihop på svag värme tills nästan all vätska är reducerad (ca 1 timme).

3. Koka varmkorv under tiden som du väntar på chilin och hyvla eller skär rödlöken i grova bitar.

4. Komponera chilidogs genom att lägga kokt korv i botten och häll över chilin. Lägg på rejält med cheddar och rödlök.

Tips! Du kan servera på korven i korvbröd eller utan korv direkt i brödet. Chilin är god som den är!

4 portioner