Hemköp

Chocolate/mocca layer cake

60 min

Chocolate/mocca layer cake

Portioner: 10

Ingredienser

BOTTNAR:
250 g smör, rumstempererat
7 ½ dl farinsocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl kakao
1 msk bakpulver
½ tsk salt
7 ½ dl vetemjöl
3 dl gräddfil
2 dl varmt kaffe

FROSTING:
125 g smör, rumstempererat
450 g philadelphiaost
225 g mörk choklad, smält
1 dl kallt kaffe
4 tsk vaniljsocker
1 ½ l florsocker
blandad choklad, hackad

Gör så här

1. Vispa smör luftigt, tillsätt socker och ägg, vispa tills smeten är luftig.

2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Tillsätt hälften av mjölet och hälften av gräddfilen, blanda ihop och tillsätt resterande mjöl och gräddfil.

4. Tillsätt kaffe och häll i 3 formar (ca 25 cm diameter) med bakplåtspapper i botten.

5. Grädda i 175° ca 35 min. Testa med en sticka att bottnarna inte är kladdiga i mitten.

6. Ta ut och låt svalna minst 10 minuter i formarna innan de slås upp och låt sen svalna helt.

7. Vispa smör och phildelphiaost luftigt. Tillsätt smält choklad och sedan kaffe och vaniljsocker.

8. Vispa ner 2–3 dl florsocker åt gången, varje gång ordentligt iblandad innan nästa laddning socker. Vispa tills allt socker är i och frostingen är luftig.

9. Ställ frostingen i kylen 1–2 timmar innan kakan sätts ihop.

10. Bred ett lager frosting på varje botten. Stapla bottnarna på varandra och bred resterande frosting runt om.

11. Hacka choklad på toppen och ställ kallt i 2–3 timmar så kakan sätter sig ordentligt.

Hemköp chat icon