Hemköp

Chokladtryfflar

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019

20 min

Chokladtryfflar

Ingredienser

  • 225 g
    mörk choklad (60–70 % kakaohalt)
  • 25 g
    rumsvarmt smör
  • 1.5 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    kakao
  • 2 msk
    hackade nötter
  • 1 msk
    hallonpulver eller annat dekorpulver

Gör så här

1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål.

2. Tillsätt smöret. Koka upp grädden och häll över.

3. Blanda till en slät kräm. Kyl krämen tills den går att forma. Ta lite av tryffeln, doppa i kakao (så den inte fastnar i händerna) och rulla till en boll.

4. Rulla i valfritt strössel eller pulver.

Ta en genväg!  Hoppa över rullningen och låt chokladkrämen stelna i en liten ugnsform i kylen istället. Bryt eller skär i bitar och vänd sedan i kakao.

20 portioner

Hemköp chat icon