4 port, ca 1 tim
60 min
Portioner: 4
1 burk surkål ca 500 g
1 gul lök, strimlad
50 g smör
2 dl vitt vin
2 dl vatten
½ kycklingbuljongtärning
2 lagerblad
1 knippe timjan
1 bit ca 200 g rökt sidfläsk
salt och svartpeppar
400 g fläskytterfilé
salt och svartpeppar
1 msk rapsolja
400 g kokt potatis
1 pkt Garant Bratwurst 300 g
1 msk smör
2 msk Dijonsenap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Skölj surkålen i kallt vatten och krama ur all vätska.
3. Smält smöret i en kastrull och lägg i löken,stek tills mjuk utan att den tar färg. Häll på vin, vatten och lägg i buljongtärningen, koka upp.
4. Lägg i surkålen, timjan, lagerblad och det rökta fläsket. Sjud sakta under lock 1 timme.
5. Krydda fläskytterfilén med salt och peppar. Bryn runt om i het panna med rapsolja. Baka klart i ugn till en innertemperatur av 70°. Ta ut och låt vila.
6. Picka små hål i korven och stek i smör.
7. Ta upp det rökta fläsket och dela i 4 jämnstora bitar, smaka av surkålen med salt och svartpeppar.
8. Lägg rökt fläsk, bitar av korv och tillagad fläskytterfilé i surkålen. Servera med kokt potatis och senap.