Hemköp
SvgIconSearch

Citroncheesecake med citrussallad

SvgIconTime20 min
Citroncheesecake med citrussallad
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

10 digestivekex
50 g smör eller margarin

FYLLNING:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 ½ dl strösocker
1 citron, rivet skal och pressad saft

CITRUSSALLAD:
1 grape, 1 apelsin + 1 lime
1 knippe färsk mynta, strimlade blad

Gör så här

1. Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare, blanda smöret med kexsmulorna. Tryck ut smuldegen i en form eller 6–8 småformar. Ställ i kylen.

2. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulor, ost, crème fraiche, socker och citronskal slätt. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.

3. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen. Smält de urkramade gelatinbladen i den. Låt svalna och häll det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och ställ i kylen minst 1 timme.

4. Skär bort skalen på citrusfrukterna och skär ut filéerna. Dekorera med dem och myntan.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon