20 min
Portioner: 4
10 digestivekex
50 g smör eller margarin
FYLLNING:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 ½ dl strösocker
1 citron, rivet skal och pressad saft
CITRUSSALLAD:
1 grape, 1 apelsin + 1 lime
1 knippe färsk mynta, strimlade blad
1. Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare, blanda smöret med kexsmulorna. Tryck ut smuldegen i en form eller 6–8 småformar. Ställ i kylen.
2. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulor, ost, crème fraiche, socker och citronskal slätt. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
3. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen. Smält de urkramade gelatinbladen i den. Låt svalna och häll det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och ställ i kylen minst 1 timme.
4. Skär bort skalen på citrusfrukterna och skär ut filéerna. Dekorera med dem och myntan.