Hemköp

Clam chowder på blåmusslor

4 port, ca 20 min

20 min

Clam chowder på blåmusslor

Portioner: 4

Ingredienser

blåmusslor
1 schalottenlök, skivad
4 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 bakpotatis, tärnad
2 stjälkselleri, strimlad
salt
1 pkt bacon, strimlat
1 kvist bladpersilja, hackad

Gör så här

Gör så här:

1 kg 1. Tvätta musslorna och kolla så att alla musslor är stängda. Släng alla andra.

2. Koka upp vinet tillsammans med löken, lägg i musslorna och koka under lock ca 5 minuter eller tills samtliga musslor har öppnat sig.

3. Ta upp musslorna och sila buljongen. Plocka musslorna ur skalen.

4. Häll i grädde och crème fraiche i kokspadet, koka upp.

5. Koka potatis och selleri mjuk i musselsåsen.

6. Stek baconet krispigt.

7. Koka upp soppan, smaka av med salt och lägg i musslorna. I tallriken: strö på baconkrispet och strimlad persilja.

Hemköp chat icon