Hemköp

Club sandwich på portabellosvamp, rostad pumpa och auberginekräm

40 min

Club sandwich på portabellosvamp, rostad pumpa och auberginekräm

Portioner: 4

Ingredienser

1 liten butternutpumpa
4 portabellosvampar
½ dl olivolja
2–3 timjankvistar
salt och peppar

AUBERGINEKRÄM:
2 auberginer, skalade och tärnade i större bitar
2 vitlöksklyftor, delade
1 citron, saften
2 msk olivolja
1 tsk råsocker
salt och peppar
80 g soltorkade tomater
4 landgångsbrödskivor
1 kruka rucola
1 silverlök, tunt skivad i ringar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°. Skala pumpan med potatisskalare och skär i 5–6 cm långa rektangulära bitar.

2. Lägg svampen och pumpan i ugnsfast form, rippla över lite olivolja. Krydda med timjan, salt och peppar. Ugnsbaka ca 20–25 min.

3. Lägg auberginen i en ugnsform med vitlök, rippla olivolja och citronsaft över samt krydda med socker, salt och peppar. Ugnsbaka ca 20–25 min eller tills auberginen har fått en fin karamelliserad färg. Mixa tillsammans med de soltorkade tomaterna och 2 msk olivolja, Smaka av med salt och peppar.

4. Rosta brödskivorna och varva med svamp, lite kräm, pumpa, rucolasallad och silverlök, täck med brödskiva och dela sandwichen i trianglar.

Hemköp chat icon