Hemköp

Dessertpizza med björnbär och choklad

4 PORTIONER, 20 MIN + 15 MIN I UGN

35 min

Dessertpizza med björnbär och choklad

Portioner: 4

Ingredienser

5 stora filodegsark
100 g smör
1 dl honung
½ tsk flingsalt
1 dl vit choklad
2 dl crème fraiche
3 dl björnbär, frysta och tinade
½ dl flagad mandel
50 g mörk choklad
25 g smör
1 msk socker
rapsolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200-225 grader. Värm smöret med honungen och saltet.

2. Dela filodegsarken på hälften. Olja ett bakplåtspapper och lägg på ett filodegsark. Pensla med honungssmör. Varva resten av filodegen och smöret. Vik bakplåtspappret under kanterna så de böjs upp. Riv på vit choklad och klicka ut crème fraiche. Toppa med björnbär och mandel. Grädda 10-15 min.

3. Värm den mörka chokladen i vattenbad. Värm upp smör och socker och blanda med chokladen. Ta ut och ringla över pizzan.

Hemköp chat icon