Hemköp

Dillomelett

Väldigt lätt att laga, fast med en ganska avancerad smak. En supergod och mättande omelett, med färsk dill och smakrik chèvre som sätter alla möjliga prickar över i:n. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.

10 min

Dillomelett

Ingredienser

  • 4 st
    ägg
  • 1 msk
    vatten
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar (helst från kvarn)
  • 250 g
    halverade körsbärstomater
  • 1 msk
    smör
  • 50 g
    chèvre
  • 1 kruka
    dill

Gör så här

1. Knäck äggen i en skål, tillsätt vatten och salt och några tag med pepparkvarnen. Vispa om ganska slött så att omeletten blir marmorerad istället för jämn.

2. Smält smör i en stekpanna och häll i äggblandningen när smöret slutat att fräsa. Stek på medelvärme.

3. Lägg på tomater, bitar av chèvre och dill. Lossa omeletten försiktigt från kanten.

4. Servera omeletten öppen eller dubbelvikt.

2 portioner