Vem har sagt att våfflor inte funkar som förrätt eller plockmat på buffén? Den här utsökta våffelrätten serveras med en kräm på ädelost och crème fraîche, toppade med skivade äpplen som stekts i honung och rosmarinkvistar.
35 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
280,58 kr
VÅFFLOR
125 g
smör
2 dl
mjölk
1 dl
grovt dinkelmjöl
3 dl
siktat dinkelmjöl
2 st
ägg
1 tsk
bakpulver
2 dl
iskallt vatten
ÄDELOSTKRÄM
140 g
ädelost
200 g
cream cheese
2 krm
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
ROSMARINSTEKTA ÄPPLEN
2.5 st
äpplen
2 msk
smör
4 kvistar
kvistar färsk rosmarin
1 msk
honung
VÅFFLOR
125 g
smör
2 dl
mjölk
1 dl
grovt dinkelmjöl
3 dl
siktat dinkelmjöl
2 st
ägg
1 tsk
bakpulver
2 dl
iskallt vatten
ÄDELOSTKRÄM
140 g
ädelost
200 g
cream cheese
2 krm
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
ROSMARINSTEKTA ÄPPLEN
2.5 st
äpplen
2 msk
smör
4 kvistar
kvistar färsk rosmarin
1 msk
honung
1. VÅFFLOR: Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulver. Vispa ner mjölet i smöret och mjölken och tillsätt ägg och salt. Mixa till en slät smet. Späd med kallt vatten. Låt stå medan du förbereder resten.
2. ÄDELOSTKRÄM: Mosa samman ädelost och crème fraiche i en bunke. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
3. ROSMARINSTEKTA ÄPPLEN: Kärna ur och dela äpplena i klyftor. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelhög värme. Stek äpplena gyllene tillsammans med rosmarinkvistarna. Ringla över honungen mot slutet av stektiden.
4. Grädda våfflorna gyllene och servera med en klick ädelostkräm och rosmarinstekta äpplen.
Köpklart recept för totalt
280,58 kr
Köpklart recept för
280,58 kr