Vem har sagt att våfflor inte funkar som förrätt eller plockmat på buffén? Den här utsökta våffelrätten serveras med en kräm på ädelost och crème fraîche, toppade med skivade äpplen som stekts i honung och rosmarinkvistar.
35 min
VÅFFLOR
ÄDELOSTKRÄM
ROSMARINSTEKTA ÄPPLEN
1. VÅFFLOR: Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulver. Vispa ner mjölet i smöret och mjölken och tillsätt ägg och salt. Mixa till en slät smet. Späd med kallt vatten. Låt stå medan du förbereder resten.
2. ÄDELOSTKRÄM: Mosa samman ädelost och crème fraiche i en bunke. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
3. ROSMARINSTEKTA ÄPPLEN: Kärna ur och dela äpplena i klyftor. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelhög värme. Stek äpplena gyllene tillsammans med rosmarinkvistarna. Ringla över honungen mot slutet av stektiden.
4. Grädda våfflorna gyllene och servera med en klick ädelostkräm och rosmarinstekta äpplen.
8 portioner