Hemköp

Dubbelmarinerad lammfilé med örtsås

45 min

Dubbelmarinerad lammfilé med örtsås

Portioner: 10

Ingredienser

1 kg putsad lammytterfi lé
salt och peppar

MARINAD 1:
1 ½ dl olivolja
1 ½ msk fl ytande honung
3 msk färsk rosmarin, finhackad

MARINAD 2:
1 ½ dl olivolja
1 ½ msk saft av citron
1 msk honung
2 ½ msk vit balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, fi nrivna
skal från ½ citron i tunna remsor
några kvistar färsk rosmarin

ÖRTSÅS:
2 dl hårt packad basilika
2 dl hårt packad bladpersilja
2 stora vitlöksklyftor
2 dl olivolja
2 krm salt
4 krm svartpeppar
4 dl matlagningsyoghurt

TILL GARNERING:
färsk rosmarin
citronskal

Gör så här

1. Lägg lammfi léerna i dubbla plastpåsar. Blanda och tillsätt marinad 1. Förslut påsarna väl och låt ligga kallt över natten eller minst 4 tim. Vänd påsen några gånger under tiden. Sätt ugnen på 125°.

2. Ta upp köttet ur marinaden och låt rinna av. Salta och peppra köttet runtom. Bryn runtom och lägg sedan i en ugnsform. Stick i en termometer och låt gå i ugnen tills innertemperaturen är 58–60° (för rosa kärna).

3. Blanda alla ingredienser till marinad 2 i en skål. Lägg ner köttet och låt stå ca 30 minuter. Ta upp köttet men spara marinaden. Skär köttet i tunna skivor lite på snedden. Lägg det på ett serveringsfat och ringla över marinaden. Riv över lite skal av citron och strö över några kvistar rosmarin. Strö över 1 tsk fl ingsalt och dra några tag med svartpepparkvarnen.

4. ÖRTSÅS: Lägg basilika, persilja och vitlöksklyftor i en mixer eller matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar och mixa till en grön sås. Blanda örtoljan med yoghurten och ställ svalt innan det är dags att servera.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon