”Dutch baby” är namnet på en fluffig pannkaka gräddad i stekpanna i ugn.
4 portioner 10 min prepp + 30–40 min i ugn
50 min
Portioner: 4
3 ägg
5 dl standardmjölk
65 g babyspenat, spara en näve till servering
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk smör
TILLBEHÖR:
råörda lingon
¼ gurka
1 morot
1 gul paprika
4 skivor rökt lax
1 ½ dl crème fraiche
1 citron
1. Sätt ugnen på 220°C och sätt in en ugnssäker stekpanna, ca 30 cm diameter.
2. Knäck äggen i en blender, häll i mjölken och lägg i spenaten. Mixa på hög hastighet, ca 1 minut.
3. Blanda de torra ingredienserna, häll i och mixa i någon sekund till en slät smet.
4. När ugnen har kommit upp i temperatur, ta ut stekpannan försiktigt, tillsätt smöret och häll ner smeten. Sätt tillbaka i ugnen i ca 40 minuter. Täck över med folie efter ungefär 15-20 minuter om den börjar få färg.
5. Stansa ut bokstäver ur grönsakerna, eller skär i stavar. Grovhacka resterna och servera som sallad.
6. Riv skalet på citronen till fint zest och blanda med crème fraiche.
7. Servera pannkakan med sallad med rårörda lingon eller rökt lax, crème fraiche och den sparade spenaten.
Tips! Servera med bacon eller stekt fläsk för än matigare måltid. Pannkakan är även god till brunch, med eller utan spenat, toppad med bär och pudrad med florsocker.