Gör egen majonnäs! Här bjuder vi på ett grundrecept som du kan testa i två olika versioner. En som den är, och den andra med rökt chilipulver, citronskal, vitlök och ramslök. Egen majonnäs är ju gott som dippsås till vad som helst, men passar extra bra till skaldjur, ägghalvor, som bas i salladsdressing eller som ett perfekt krämigt tillbehör på burgaren.
För att lyckas med din egna majonnäs, se till att alla ingredienser, särskilt ägg och olja, är vid rumstemperatur när du börjar. Sedan tillsätter du oljan långsamt när du vispar kontinuerligt.
10 min
GRUNDRECEPT
PAPRIKAMAJONNÄS
1. Blanda två äggulor, en tesked dijonsenap och en matsked vitvinsvinäger.
2. Tillsätt 2,5 dl matolja droppvis under konstant vispning. Salta och peppra.
3. Prova smaksätta med rökt paprikapulver, rivet citronskal, vitlök eller ramslök.
När du väljer olja, välj en olja med mild smak, som rapsolja, solrosolja eller neutral matolja för att undvika att smaken på din egen majonnäs blir för stark. Skar sig majonnäsen? Rädda en skuren majonnäs genom att börja om med en ny äggula i en ren skål och sedan långsamt vispa i den skurna majonnäsen.
4 portioner