Fyra rätter – samma ingredienser: Friterade fetaostwraps med hot honey och citronkräm

I samarbete med Foodgeekz har vi tagit fram ett smart koncept där du lagar fyra olika rätter på samma ingredienser – perfekt för variation och minskat matsvinn! Här bjuder vi på Friterade fetaostwraps med hot honeydressing och citronkräm. Krispiga, krämiga och med en härlig hetta – lika goda som plockmat, till mingel eller som ett extra gott snacks. Upptäck även de andra recepten i serien: Fyllda hjärtsalladsblad med fetaost- och citronkräm, Feta- och örtpannkakor med honungsdressing samt Krispig fetagratäng med citronkräm och sallad.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

166,25 kr

Fyra rätter – samma ingredienser: Friterade fetaostwraps med hot honey och citronkräm

FRITERADE FETAOSTWRAPS

  • 300 g

    fetaost

  • 1 fp

    hjärtsallad

  • 2.5 dl

    kallpressad rapsolja

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    rismjöl

  • 2 dl

    pankoströbröd

HET HONUNGSDRESSING

  • 4 msk

    flyrtande honung

  • 1 nypa

    chiliflakes

CITRONKRÄM

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 knippe

    persilja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    citronjuice

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Ingredienser

FRITERADE FETAOSTWRAPS

  • 300 g

    fetaost

  • 1 fp

    hjärtsallad

  • 2.5 dl

    kallpressad rapsolja

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    rismjöl

  • 2 dl

    pankoströbröd

HET HONUNGSDRESSING

  • 4 msk

    flyrtande honung

  • 1 nypa

    chiliflakes

CITRONKRÄM

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 knippe

    persilja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    citronjuice

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Gör så här

1. Börja med att ta ut fetaosten ur sin förpackning, lägg den på lite hushållspapper och in i frysen i ca 20 minuter så den sätter sig och inte smälter ut i pannan vid fritering.

2. Vispa upp ägg, förbered panering med panko och rismjöl i varsina skålar.

3. Panera fetaosten med rismjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd.

4. Häll upp rapsolja i en tjockbottnad stekpanna med hög kant, fritera på 180° grader i några minuter på vardera sida.

5. Lägg på hushållspapper och krama ut det överblivna fettet från friteringen. Lägg åt sidan.

6. Tillred citronkrämen med samtliga ingredienser, smaka upp med salt, peppar och finhackad persilja.

7. Lägg upp hjärtsalladsblad på ett fat, bre med citronkräm, skär upp fetaosten och ringla honung uppe på.

8. Servera direkt!

Krispig, vegetarisk plockmat med hetta och syra – perfekt som snacks, till mingel eller som en smakrik förrätt. Enkel att laga med få ingredienser!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

166,25 kr

Köpklart recept för

166,25 kr