Hemköp

Enkel ramen med pak choi och svamp

Snabbnudlar är inte fusk, det är supersmart. Och gott! Här med svamp, grönt och sesam – en alldeles perfekt kombination för alla som älskar ramen.

20 min

Enkel ramen med pak choi och svamp

Ingredienser

  • 4 pk
    snabbnudlar (valfri smak)
  • 1 msk
    kycklingfond (eller grönsaksfond, efter smak)
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 1 msk
    japansk soja
  • 250 g
    blandad svamp (gärna shiitake, skogschampinjon eller kantareller)
  • 1 msk
    smör
  • 4 st
    ägg
  • 2 st
    pak choi, delade i klyftor
  • 100 g
    bladspenat
  • 1 msk
    sesamfrön
  • 2 st
    salladslökar
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Ansa svampen, dela den i grova bitar och stek den gyllene i smör. Smaka av med salt och ställ åt sidan.

2. Koka äggen 5-6 minuter, behåll gärna gulan krämig. Spola kallt, skala och dela på mitten.

3. Rosta sesamfrön i en torr panna tills de blivit gyllene. Ställ åt sidan.

4. Dela pak choien i klyftor.
5. Koka upp buljongen till snabbnudlarna enligt anvisningen på förpackningen, smaka av med fond, sesamolja och japansk soja.

6. Lägg ner pak choi ett par minuter och låt dem bli mjuka.

7. Lägg sedan ner bladspenaten och nudlarna och koka tills de mjuknat.

8. Fördela nudlar, pak choi och buljong i fyra skålar.

9. Toppa med den stekta svampen, ägg, salladslök, rostade sesamfrön och koriander.

4 portioner

209,70 kr
Hemköp chat icon