Enkla äppeldonuts
20 min
port
Recept
Inköpslista
Ingredienser
4 st
röda äpplen
1 dl
strösocker eller råsocker (valfri mängd)
1 msk
kanel (valfri mängd)
1 paket
smördeg
1 st
ägg
Gör så här
Skala och skiva äpplen i tjocka skivor.
Kärna ur och gör hålet lite större än en vanlig urkärnade gör.
Doppa i en blandning av strösocker och kanel.
Skär remsor ca 1 ½ – 2 cm tjocka av smördeg och vira runt lite omlott tills hela skivan är täckt.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.
Strö på lite av kanelsockerblandningen alt råsocker.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills de är gyllene.
Pudra med florsocker och njut.
Allergiinformation
8 portioner
Lägg i varukorg