Hemköp

Falafelbullar

Det är viktigt att mosa kikärterna med en gaffel. Använder du matberedare, blir kikärtsfärsen för lös.

40 min

Falafelbullar

Portioner: 8

Ingredienser

2 burkar kokta kikärter à ca 400 g
1 tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
1 litet ägg
2 vitlöksklyftor
½ kruka koriander
3–4 msk grahamsmjöl mjöl till panering
2 dl majsolja
persiljekvistar
turkisk yoghurt- eller egen yoghurtkräm

Gör så här

1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av i ett durkslag.

2. Mosa kikärterna med en gaffel till en slät färs. Blanda färsen med spiskummin och malen koriander. Blanda i lättuppvispat ägg, lite i taget, färsen får inte bli för lös. Blanda i skalad pressad vitlök och finhackad koriander. Blanda i kikärtsmjölet.

3. Sätt ugnen på 200º.

4. Forma färsen till 12 runda bullar. Vänd bullarna i mjölet.

5. Hetta upp oljan i en liten släpplättstekpanna med hög kant. Bryn bullarna runtom, i två tre omgångar, ca 3 minuter eller tills de får fin färg. Ta upp dem med hålslev och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Efterstek i mitten av ugnen 5–10 minuter.

6. Garnera med persiljekvistar. Servera med yoghurtkräm.

Hemköp chat icon