Den perfekta middagen mitt i veckan är den som är god och samtidigt går snabbt att laga. Som i det här receptet på gratinerad falukorv med tomatsalsa. Serveras med en supergod potatis och palsternacksmos!
20 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
180,93 kr
500 g
falukorv i skivor
2 st
tomater
1 st
rödlök, skivad
1 burk
tomatsalsa
200 g
gratängost
POTATIS- OCH PALSTERNACKSMOS
500 g
potatis, skalad
300 g
palsternacka
2 msk
smör
1.5 dl
mjölk
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
laktos
500 g
falukorv i skivor
2 st
tomater
1 st
rödlök, skivad
1 burk
tomatsalsa
200 g
gratängost
POTATIS- OCH PALSTERNACKSMOS
500 g
potatis, skalad
300 g
palsternacka
2 msk
smör
1.5 dl
mjölk
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
laktos
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skiva falukorven och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Fördela tomat, strimlad rödlök, salsa och riven ost på varje korvskiva. Ugnsstek ca 10–12 minuter.
3. Dela potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka, pressa och smaka av med smör, mjölk, salt och peppar.Köpklart recept för totalt
180,93 kr
Köpklart recept för
180,93 kr