4 PORT, 1,5 TIMME
90 min
Portioner: 4
1 hel kyckling
1 citron
3 msk smör
500 g potatis
100 g grönkål
2-3 betor gärna olika sorter
1 knippe dill
1 msk svarta sesamfrön
salt och peppar
DRESSING:
3 msk olivolja
1 msk vinäger
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda smör med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform och peta in smöret under skinnet. Tvätta och skiva halva citronen och lägg skivorna på helakycklingen. Lägg den andra halvan inne i kycklingen. Stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 82°. Ta ut och låt vila.
3. DRESSING: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
4. Koka potatisen mjuk. Dela medan den fortfarande är varm och lägg i en skål med grönkålen. Häll på dressingen och blanda runt ordentligt. Kålen ska bli lite slak av värmen från potatisen.
5. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin. Hacka dillen. Dekorera salladen med betor, sesamfrön och dill. Servera till kycklingen.