40 min
Portioner: 4
1 kg färskpotatis
200 g brytbönor
1/3 förp röda druvor
50 g osaltat smör
flingsalt
DUKKAH:
100 g hasselnötter
½ dl sesamfrön
1 msk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk salt
svartpeppar
YOGHURT:
3 dl turkisk yoghurt
1 kruka färsk mynta
örtsalt
1. Skrubba potatisen och koka i rikligt saltat vatten tills en sticka går igenom.
2. Sätt ugnen på 175°. Sprid ut hasselnötterna på en plåt och rosta i 10 minuter. Gnugga sedan av skalet med hjälp av en kökshandduk. Mixa nötterna hastigt i en matberedare. Blanda sedan med sesamfrön, spiskummin, koriander, salt & peppar. Ställ åt sidan.
3. Hacka myntan och rör samman med yoghurten. Smaka av med örtsalt. Ställ åt sidan.
4. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Låt puttra under ständig omrörning tills smöret har en gyllenbrun färg och doftar nötigt. Ställ åt sidan.
5. Fräs brytbönorna i lite utav smöret tills de fått lite färg. Salta mot slutet.
6. Skär vindruvorna i halvor. Fördela potatisen, brytbönorna och vindruvorna på ett vackert fat. Ringla över 1–2 msk brynt smör och toppa med valfri mängd dukkah. Servera potatissalladen ljummen med myntayoghurt intill.